Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα (19/04) η επικύρωση των πρόωρων εκλογών της Βρετανίας

Στη Βουλή των Κοινοτήτων σήμερα (19/04) η επικύρωση των πρόωρων εκλογών της Βρετανίας
Η βρετανική νομοθεσία προβλέπει ότι για να επικυρωθεί η απόφαση για πρόωρες εκλογές απαιτούνται τα 2/3 του σώματος της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων
Στην Ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων κρίνεται σήμερα η απόφαση της βρετανίδας Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να ανακοινώσει την πρόωρη προσφυγή της χώρας στις κάλπες στις 8 Ιουνίου.
Η βρετανική νομοθεσία προβλέπει ότι για να επικυρωθεί η απόφαση για πρόωρες εκλογές απαιτούνται τα 2/3 του σώματος της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων. Η πλειοψηφία στη σημερινή ψηφοφορία θεωρείται εξαιρετικά πιθανή καθώς από τις μέχρι στιγμής δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών συνάγεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνεί με την απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού για τους δικούς της πολιτικούς λόγους.
Εξάλλου ήδη οι πρώτες δημοσκοπήσεις δικαιώνουν την Τερέζα Μέι για την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών, καθώς δείχνουν μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς. Για την ακρίβεια η ψαλίδα έχει ανοίξει θεαματικά, δίνοντας προβάδισμα στο κόμμα της Μέι με διαφορά 21 μονάδων.
Η ίδια άλλωστε σε άρθρο της στον Βρετανικό Τύπο εξηγεί πως σκοπός της είναι η εξασφάλιση σταθερής και ισχυρής ηγεσίας για την περίοδο του Brexit.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης