Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,20% και τα 55 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,20% και τα 55 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό ενισχύεται κατά +0,17% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,50 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται εδώ και λίγη ώρα το πετρέλαιο, ανακάμπτωντας από την πτώση που κατέγραφε στην αρχή της ημέρας, δεχόμενο ώθηση από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΠΕΚ, Mohammad Barkindo ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία θα καταβάλλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για εξισορρόπηση της αγοράς.
Συγκεκριμένα, περί τις 4:22 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 55 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,17% στα 52,50 δολ. ανά βαρέλι.
Πλέον, με το πετρέλαιο να έχει επανέλθει ξανά στη ζώνη των 55 δολαρίων, οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία τα σημερινά στοιχεία της αμερικανικής Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας για τα αποθέματα και την παραγωγή των ΗΠΑ κατά την προηγούμενη εβδομάδα, στοιχεία που αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία που θα ακολουθήσει το πετρέλαιο.
Νωρίτερα, ο Barkindo τόνισε ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου αναμένεται να συμβάλλουν τα μέγιστα στη σταθεροποίηση της ενεργειακής αγοράς, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στις μέχρι στιγμής περικοπές.
Μάλιστα, ο Γ.Γ. του Οργανισμού τόνισε ότι τα πρόσφατα δεδομένα του Μαρτίου 2017 καταδεικνύει ακόμα μεγαλύτερη συμμόρφωση από τους παραγωγούς πετρελαίου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί κατά το επόμενο διάστημα.
Σημειώνεται ότι στις 25 Μαΐου 2017, οι παραγωγοί αναμένεται να συνεδριάσουν ξανά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έναν απολογισμό της συμφωνίας και να εξετάσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας για άλλους έξι μήνες, ο Barkindo απέφυγε να δηλώσει εάν το εν λόγω σενάριο θα επιβεβαιωθεί, ωστόσο τόνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση και αν ληφθεί τον Μάιο αναμένεται να είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών παραγωγής και κατανάλωσης πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης