Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντολή του Trump για επανεξέταση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν

tags :
Εντολή του Trump για επανεξέταση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν
«Οι συστάσεις αναφορικά με το που βρίσκεται η συμφωνία θα παρουσιαστούν στον Trump μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 90ημερών»
Εντολή για την επανεξέταση του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, αναφορικά με την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν, έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Η διαδικασία διυπηρεσιακής επανεξέτασης του Σχεδίου για τις κυρώσεις στην Τεχεράνη θα διαρκέσει τρεις μήνες, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sean Spicer.
Το Σχέδιο για την άρση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν αποτελεί το αποτέλεσμα της πυρηνικής συμφωνίας που υπέγραψε η Ομάδα Χωρών 5+1 με το Ιράν τον Ιούνιο του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία.
«Οι συστάσεις αναφορικά με το που βρίσκεται η συμφωνία θα παρουσιαστούν στον Trump μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 90ημερών», τόνισε ο Spicer.
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας τόνισε κατά την συνέντευξη Τύπου πως ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ένα «συνετό» βήμα δίνοντας την συγκεκριμένη εντολή που θα καθορίσει κατά πόσον η άρση των κυρώσεων μέσω της πυρηνικής συμφωνίας εξυπηρετεί τα συμφέροντα στον τομέα της ασφάλειας των ΗΠΑ.
«Ο πρόεδρος κάνει την συνετή κίνηση ζητώντας την επανεξέταση της υπάρχουσας συμφωνίας», είπε ο Spicer απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει ανησυχία στον Λευκό Οίκο, εάν το Ιράν παραβιάζει τους όρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης