Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Μην τα βάζετε μαζί μας! - ΗΠΑ: Η στρατιωτική επέμβαση συνεχίζει να αποτελεί επιλογή

Βόρεια Κορέα: Μην τα βάζετε μαζί μας! - ΗΠΑ: Η στρατιωτική επέμβαση συνεχίζει να αποτελεί επιλογή
Η Βόρεια Κορέα επιμένει στο πυρηνικό της πρόγραμμα 
Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα των ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, ενώ κάθε πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσεις από τις θέσεις της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους για να πιέσουν τη Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ενώ την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ της βόρειας Κορέας προειδοποιούν τους Αμερικανούς για προειδοποιητικό μεγάλο χτύπημα λένε «μην τα βάζετε μαζί μας».
Σύμφωνα με το CNBC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει υιοθετήσει μια σκληρή γραμμή απέναντι στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, ο οποίος απέρριψε τις προειδοποιήσεις από τον μοναδικό βασικό σύμμαχο της Κίνας και συνέχισε με τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα ως απάντηση στις κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η απομονωμένη βόρεια Κορέα απειλεί συχνά να καταστρέψει την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν δείχνει κάποιο διέξοδο στις πολεμική της πορεία έπειτα από μια αποτυχημένη δοκιμή πυραύλων την Κυριακή, μία ημέρα μετά την τεράστια έκθεση των πυραύλων σε μια παρέλαση στην Πιονγκγιάνγκ.
«Αναθεωρούμε το σύνολο της κατάστασης στη Βόρεια Κορέα, τόσο όσον αφορά στην κρατική χορηγία της τρομοκρατίας, όσο και στους άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ για να επανασυνδεθεί μαζί μας.
Αλλά να επανασυνδεθεί μαζί μας σε διαφορετική βάση πάνω στην οποία έγινε οι προηγούμενες συνομιλίες» δήλωσε ο Tillerson στους δημοσιογράφους.
Την ίδια στιγμή, όμως, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Paul Ryan, σε μια επίσκεψη του στο Λονδίνο, δήλωσε ότι η επιλογή της στρατιωτικής επέμβασης πρέπει να αποτελεί επιλογή της πίεσης που ασκείται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης