Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Το πυρηνικό μας πρόγραμμα προορίζεται αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς

tags :
Ιράν: Το πυρηνικό μας πρόγραμμα προορίζεται αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, χαρακτήρισε ως "ξεπερασμένες" τις κατάγγελιες των ΗΠΑ
Ως "ξεπερασμένες" χαρακτήρισε τις πρόσφατες καταγγελίες των ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mohammad Javad Zarif, αρνούμενος τις κατηγορίες ότι η Τεχεράνη αναζητεί πυρηνικά όπλα για να απειλείσει τόσο την ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεται, όσο και τον υπόλοιπο κόσμο.
Συγκεκριμένα, ο Zarif δήλωσε ότι "οι ξεπερασμένες καταγγελίες των ΗΠΑ δε μπορούν να αποκρύψουν την αποδοχή τους ότι το Ιράν συμμορφώθηκε με την πυρηνική συμφωνία του 2015", αναφερόμενος σε μεγάλο βαθμό στις χθεσινές δηλώσεις που πραγματοποίησε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Tillerson είχε δηλώσει ότι η Τεχεράνη έχει εκπληρω΄σει μέχρι στιγμής τις υποχρεώσεις της, ωστόσο αυτό που επιτυγχάνει η εν λόγω συμφωνία είναι απλά να καθυστερήσει την ανάπτυξη ενός πυρηνικού όπλου από το Ιράν.
Η Τεχεράνη από την πλευρά της επεσήμανε ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα προορίζεται εξ' αρχής αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς, ωστόσο ο κύριος λόγο που υπέγραψε τη συμφωνία με τις δυτικές δυνάμεις ήταν η άρση των περιορισμών της στις εξαγωγές καυσίμων, λόγω των κυρώσεων που της είχαν επιβληθεί.
"Η συμμόρφωση του Ιράν με τη συμφωνία έχει ανγκάσει την αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump να αλλάξει πορεία και να εκπληρώσει τις δικές της δεσμεύσεις", υπογραμμίζει ο Zarif.
Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Trump, Sean Spicer, δήλωσε ότι οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες θα πραγματοποιήσουν διεξοδική έρευνα κατά τις επόμενες 90 ημέρες, αναφορικά με το αν η χώρα τηρεί πλήρως τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης