Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο εν αναμονή ΟΠΕΚ - Στο +0,02% και τα 53 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο εν αναμονή ΟΠΕΚ - Στο +0,02% και τα 53 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,10% στα 50,76 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (21/4) το πετρέλαιο, μετά τα μεικτά πρόσημα που παρουσίασε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέες ενδείξεις από πλευράς ΟΠΕΚ αναφορικά με το ενδεχόμενο επέκτασης των περικοπών μετά τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται ελαφρώς κατά +0,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του +0,10%, στα 50,76 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, παρά την οριακή άνοδο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πετρέλαιο θα δεχτεί περαιτέρω πιέσεις κατά τις επόμενες μέρες, εφόσον δεν υπάρξει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της συμφωνίας.
Χθες (20/4) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Kalid al-Falih, δήλωσε ότι ορισμένες χώρες του ΟΠΕΚ έχουν ήδη συμφωνήσει εν μέρει για επέκταση των περικοπών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εφόσον εφαρμοστούν δεν πρόκειται να έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των τριών μηνών.
Σημειώνεται ότι το βράδυ το πετρέλαιο κατέγραψε μία βραχυπρόθεσμη άνοδο στον απόηχο των σχολίων του al-Falih, ωστόσο απώλεσε άμεσα τη δυναιμή του, καθώς οι αναλυτές τόνισαν ότι τέτοιες δηλώσεις απλά εντείνουν την αβεβαιότητα στην ενεργειακή αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης