Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox News: Για πρώτη φορά προεδρικές εκλογές στην Γαλλία με καθεστώς έκτακτης ανάγκης

Fox News: Για πρώτη φορά προεδρικές εκλογές στην Γαλλία με καθεστώς έκτακτης ανάγκης
Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας που οι προεδρικές εκλογές λαμβάνουν χώρα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015
Οι Γάλλοι ψηφοφόροι άρχισαν να πλημμυρίζουν τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή υπό αυξημένη ασφάλεια για να πάρουν μέρος σε μία τεταμένη πρώτη ψηφοφορία που θεωρήθηκε ως δοκιμασία για τη διάδοση του λαϊκισμού σε όλο τον κόσμο αναφέρει το Fox News.
Η ασφάλεια γύρω από τα περισσότερα από 60.000 εκλογικά τμήματα έγινε πολύ αυστηρή λόγω των θανατηφόρων πυροβολισμών στην Champs-Elysses την Πέμπτη, που άφησαν νεκρό έναν αστυνομικό.
Η κυβέρνηση κινητοποίησε πάνω από 50.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για να προστατεύσει τους τόπους ψηφοφορίας και επιπλέον 7.000 στρατιώτες βρίσκονται από το πρωί σε περιπολία.

Είναι η πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της Γαλλίας που οι προεδρικές εκλογές λαμβάνουν χώρα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015.. Δικαίωμα ψήφου έχουν 47 εκατομμύρια άνθρωποι.
Η ψηφοφορία "είναι πολύ σημαντική, κυρίως επειδή πραγματικά χρειαζόμαστε μια αλλαγή σε αυτήν τη χώρα. κυρίως λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε με την τρομοκρατία", δήλωσε ο Alain Richaud, κάτοικος του Παρισιού, ο οποίος περιμένει να ψηφίσει.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σκληρή αναμέτρηση μεταξύ των τεσσάρων κορυφαίων υποψηφίων που αγωνίζονται να μπουν στην τελική αναμέτρηση για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της Γαλλίας στις 7 Μαϊου.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Marine Le Pen και ο Emmanuel Macron, ένας ανεξάρτητος κεντρώοςς και πρώην υπουργός οικονομίας, θεωρούνται ρφαβορί για τον δεύτερο γύρο. Ενώ κοντά από πλευράς πρόθεσης ψήφου βρίσκεται ο Φρανσουά Φιγιόν, πρώην πρωθυπουργός, και ο ακροαρειστερός υποψήφιος Jean-Luc Melenchon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης