Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόοδο στην οικονομική συνεργασία Ρωσίας - Ιαπωνίας διαπίστωσαν Putin και Abe

Πρόοδο στην οικονομική συνεργασία Ρωσίας - Ιαπωνίας διαπίστωσαν Putin και Abe
Οι δύο άνδρες απηύθυναν έκκληση για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο και εμφανίστηκαν πρόθυμοι να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση
Πρόοδος στις σχέσεις Μόσχας – Τόκιο και ειδικότερα στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας διαπιστώθηκε κατά τις συνομιλίες του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Sinzo Abe στη ρωσική πρωτεύουσα.
Οι δύο άνδρες απηύθυναν έκκληση για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο και εμφανίστηκαν πρόθυμοι να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.
Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, να διεξαχθούν εξαμερείς συνομιλίες για να συζητήσουν το θέμα της Βόρειας Κορέας.
Ο Putin επισημαίνοντας ότι οι συνομιλίες «διεξήχθησαν μέσα σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα» και χαρακτηρίζοντας την Ιαπωνία «σημαντικό εταίρο της Ρωσίας με προοπτική», είπε πως οι δύο χώρες  επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να αναπτύξουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία.
Από την πλευρά του ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι οι δύο χώρες προτίθενται να υλοποιήσουν κοινά έργα στον τομέα του τουρισμού και της θαλάσσιας εκμετάλλευσης. Επιπλέον  συμφώνησαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τους Ιάπωνες επιχειρηματίες που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στις Κουρίλες νήσους, που είναι μία διαφιλονικούμενη περιοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης