Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel και Sarkozy επιθυμούν επέκταση της δημοσιονομικής ένωσης της Ευρώπης

Merkel και Sarkozy επιθυμούν επέκταση της δημοσιονομικής ένωσης της Ευρώπης
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel εντείνει τις πιέσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους της για επιτάχυνση του σχεδίου της διάσωσης του ευρώ, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία της κ. Merkel στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Spiegel, Merkel και Sarkozy επιθυμούν επέκταση της δημοσιονομικής ένωσης της Ευρώπης με τροποποιήσεις των ευρωπαϊκών συνθηκών.
«Ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε δημοσιονομική ενοποίηση είναι μέσω της αλλαγής των συνθηκών», είπε στη χθεσινή ομιλία της η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ προσπάθησε να απαντήσει και στις πρόσφατες προτάσεις της Κομισιόν για την οικονομική διακυβέρνηση: «Η Κομισιόν και τα δικαστήρια θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο ρόλο, χωρίς όμως να χάσει το γερμανικό κοινοβούλιο τον έλεγχο επί του προϋπολογισμού της χώρας».
Η Merkel επανέλαβε πολλές φορές το «όχι» στα ευρωομόλογα και τόνισε επίσης ότι το Σύνταγμα της χώρας της δεν επιτρέπει τον έλεγχο του προϋπολογισμού από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αλλά δήλωσε ότι η Γερμανία έχει το δικαίωμα να μηνύει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο τις χώρες που παραβιάζουν το Σύμφωνο Σταθερότητας.
Παράλληλα, επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να ενταθεί το χάσμα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ και σε αυτές που δεν είναι μέλη τη ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι «η Γερμανία δεν επιθυμεί να κυριαρχήσει στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης