Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Erdogan κατά Trump για τις κοινές περιπολίες Αμερικανών και Κούρδων στη Συρία - Είναι τρομοκράτες

Οργή Erdogan κατά Trump για τις κοινές περιπολίες Αμερικανών και Κούρδων στη Συρία - Είναι τρομοκράτες
Πως μπορούν οι ΗΠΑ να συνεργάζονται με τρομοκράτες, θα μιλήσουμε για το θέμα στη συνάντηση με τον πρόεδρο Trump στις 16 Μαΐου
Έντονα ενοχλημένος με την κυβέρνηση Trump είναι ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan μετά τη διαπίστωση ότι αμερικανοί και Κούρδοι κάνουν κοινές περιπολίες στη Συρία.
Πρόκειται για τις YPG, το μεγαλύτερο στρατό των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), στον οποίο μετέχουν κούρδοι μαχητές που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και στηρίζεται από τις ΗΠΑ.
Η Τουρκία ωστόσο θεωρεί ότι οι Κούρδοι μαχητές είναι παρακλάδι του PKK, άρα και τρομοκράτες.
Ο Τούρκος πρόεδρος μάλιστα, εξοργισμένος ζήτησε από την Ουάσινγκτον να τους εντάξει στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις τονίζοντας ενοχλημένος «πως μπορούν οι ΗΠΑ να συνεργάζονται με τρομοκράτες».
«Δυστυχώς, η παρουσία της αμερικανικής σημαίας πλάι στο σύμβολο μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που αποκαλείται YPG μας θλίβει βαθιά» δήλωσε ο Erdogan πριν αναχωρήσει για μια επίσκεψη στην Ινδία.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι «θα μιλήσουμε για το θέμα όταν θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Trump στις 16 Μαΐου», πρόσθεσε, εκφράζοντας τη λύπη του που η συνεργασία της Ουάσινγκτον με τους Κούρδους της Συρίας, που ξεκίνησε επί προεδρίας Obama.
«Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Διαφορά, θα εξακολουθήσει να συνιστά μια ανησυχία για την περιοχή και για εμάς» υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης