Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Εξετάζει περαιτέρω μείωση στις τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου για τον Ιούνιο 2017

Σ. Αραβία: Εξετάζει περαιτέρω μείωση στις τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου για τον Ιούνιο 2017
Οι νέες μειώσεις θα αφορούν κυρίως την αγορά της Ασίας, εν μέσω ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες πετρελαίοπαραγωγές χώρες της Μέσης Ανατολής
Περαιτέρω μείσωση στις τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου κατά 0,40-0,50 δολ. ανά βαρέλι για τον Ιούνιο του 2017 εξετάζει η Σαουδική Αραβία, γεγονός που θα συνιστά χαμηλό εννέα μηνών.
Συγκεκριμένα, η πτώση στις τιμές πώλησης θα αφορούν το ελαφρύ αργό πετρέλαιο που παράγει η χώρα, με τις νέες μειώσεις να αφορούν κυρίως την αγορά της Ασίας, εν μέσω ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες πετρελαίοπαραγωγές χώρες της Μέσης Ανατολής.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους αναλυτές, καθοριστικοί ρόλοι για την πτώση των τιμών πώλησης διαδραματίζουν τόσο η σταδιακή κατάρρευση της ενεργειακής αγοράς, όσο και το έντονο πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς, το οποίο παραμένι στο προσκήνιο.
Η ζήτηση στις αγορές της Κίνας και την Ιαπωνίας έχει επίσης επιβραδυνθεί σημαντικά, λόγω περιόδου συντήρησης στις μονάδες διύλησης, γεγονός που καθυστερεί τις εισαγωγές.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο μήνα, σχεδόν όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής προχώρησαν σε μειώσεις των τιμών τους, προκειμένου να ανταγωνιστούν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με την τελευταία μάλιστα να έχει αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές της λόγω της ανόδου στην παραγωγή σχιστολιυικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης