Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 352 νεκροί πολίτες από τις επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού τα τελευταία 3 χρόνια

Συρία: Τουλάχιστον 352 νεκροί πολίτες από τις επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού τα τελευταία 3 χρόνια
Το Πεντάγωνο, μέσω ανακοίνωσης, εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια των αμάχων στην προσπάθεια του Συνασπισμού να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος
Τουλάχιστον 352 νεκροί πολίτες είναι ο τραγικός απολογισμός των επιθέσεων που έχει πραγματοποιήσει ο Διεθνής Συνασπισμός σε Συρία και Ιράκ τα τελευταία τρία χρόνια, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, οι απώλειες των αμάχων αφορούν την περίοδο μέχρι και το Μάρτιο του 2017, χωρίς να υπολογίζονται δηλαδή οι ενδεχόμενες ανθρώπινες απώλειες που συνέβησαν τον Απρίλιο.
"Εκφράζουμε τη λύπη μας για την ακούσια απώλεια ζωών πολιτών που προέκυψαν από την προσπάθεια του Συνασπισμού να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, και εκφράζουμε τη συμόνια μας προς τις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων", ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.
Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι οι 352 θάνατοι αποτελούν αξιοσημείωτη άνοδο σε σύγκριση με τους 229 που είχαν καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2017, γεγονός που οφείλεται μεταξύ άλλων και στην κατάρρευση της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός.
Παράλληλα, ο αμερικανικός στρατός πρόσθεσε ότι υπάρχουν 42 επιπλέον αναφορές για νεκρούς πολίτες οι οποίες βρίσκονται υπό εξέταση, και αφορούν ως επί το πλείστον την περιοχή της Μοσούλης.
Υπενθυμίζουμε ότι από τον Αύγουστο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2017, ο Διεθνής Συνασπισμός έχει πραγματοποιήσει πάνω από 20.000 επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών σε Συρία και Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης