Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πετρέλαιο δε «γιόρτασε» την Πρωτομαγιά – Απώλειες άνω του 1% σε αργό και Brent

Το πετρέλαιο δε «γιόρτασε» την Πρωτομαγιά – Απώλειες άνω του 1% σε αργό και Brent
Το αργό, περί τις 22:20, καταγράφει απώλειες 1,05% στα 48,8 δολάρια, ενώ το Brent βρίσκεται λόγιο υψηλότερα, στα 51,5 δολάρια ανά βαρέλι (-1,06%)
Με κεκτημένη ταχύτητα από την περασμένη εβδομάδα, ο «μαύρος χρυσός» συνέχισε και σήμερα, 1 Μαΐου 2017, την καθοδική του πορεία, δεχόμενο πιέσεις από την ασθενή ανάπτυξη στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι ο Ο.Π.Ε.Κ. εντείνει τις προσπάθειές του για επέκταση της συμφωνίας που αφορά τις περικοπές στην παραγωγή.
Το αργό, περί τις 22:20, καταγράφει απώλειες 1,05% στα 48,8 δολάρια, ενώ το Brent βρίσκεται λόγιο υψηλότερα, στα 51,5 δολάρια ανά βαρέλι (-1,06%).
Η επιβράδυνση στην ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Απρίλιο, η οποία ήταν ταχύτερη απ' ότι ανέμεναν οι αναλυτές, αποτελεί βασικό παράγοντας για τις πιέσεις που δέχεται πετρέλαιο.
Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα κατά την οποία η τιμή του πετρελαίου ξεκινά δεχόμενη πιέσεις, καθώς τα αποθέματα παραμένουν υψηλά, εγκλωβίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ενεργειακή αγορά.
Στις 25 του τρέχοντος μήνα, οι χώρες εντός και εκτός Ο.Π.Ε.Κ. που συμμετέχουν στη συμφωνία αναμένεται να συναντηθούν για να εξετάσουν το ενδεχόμενο επέκτασής της.
Να σημειωθεί πως η Σαουδική Αραβία εξετάζει, όπως έγινε γνωστό σήμερα, περαιτέρω μείωση στις τιμές πώλησης του αργού πετρελαίου κατά 0,40-0,50 δολ. ανά βαρέλι για τον Ιούνιο του 2017, γεγονός που θα συνιστά χαμηλό εννέα μηνών.
Συγκεκριμένα, η πτώση στις τιμές πώλησης θα αφορούν το ελαφρύ αργό πετρέλαιο που παράγει η χώρα, με τις νέες μειώσεις να αφορούν κυρίως την αγορά της Ασίας, εν μέσω ανταγωνισμού με τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές χώρες της Μέσης Ανατολής.
Τον περασμένο μήνα, σχεδόν όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής προχώρησαν σε μειώσεις των τιμών τους, προκειμένου να ανταγωνιστούν την Ευρώπη και τις Η.Π.Α., με την τελευταία μάλιστα να έχει αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές της λόγω της ανόδου στην παραγωγή σχιστολιθικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης