Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Υποχώρησε περαιτέρω η παραγωγή στο πετρέλαιο τον Απρίλιο 2017 - Στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Ρωσία: Υποχώρησε περαιτέρω η παραγωγή στο πετρέλαιο τον Απρίλιο 2017 - Στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Η Μόσχα βρίσκεται πλεόν πολύ κοντά στην επίτευξη του όγκου παραγωγής που είχε συμφωνήσει με τον ΟΠΕΚ
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η παραγωγή πετρελαίου στη Ρωσία για τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (2/5) στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας, με τη Μόσχα να βρίσκεται πλεόν πολύ κοντά στην επίτευξη του όγκου παραγωγής που είχε συμφωνήσει με τον ΟΠΕΚ.
Συγκεκριμένα, η παραγωγή της Ρωσίας βρίσκεται πλεόν στα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 11,05 βαρελιών που ήταν η ημερήσια παραγωγή της τον Μάρτιο, γεγονός που μεταφράζεται σε υλοποίηση της συμφωνίας κατά 95,2%, ενώ η πλήρης συμμόρφωση με τις προβλεπόμενες περικοπές αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος μήνα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία είχαν ανακοινώσει περικοπές ύψους 1,8 εκατ. βαρελιών ημερησίως, με τη Ρωσία να μειώνει την ημερήσια παραγωγή της κατά 300 χιλ. βαρέλια.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους προς τις συζητήσεις που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚ με τους υπόλοιπους παραγωγούς αναφορικά με το αν θα επιτευχθεί επέκταση της συμφωνίας μετά τον Ιούνιο του 2017.
Μέχρι στιγμής η Ρωσία δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως για το αν στηρίζει ή όχι την επέκταση της συμφωνίας, ωστόσο ορισμένοι αξιωματούχοι της έχουν ήδη πραγματοποιήσεις συναντήσεις με στελέχη του ΟΠΕΚ, ενώ παράλληλ η Μόσχα μελετά τις κινήσεις της ενεργειακής αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης