Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Η ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ είναι ζωτικής σημασίας λόγω της στάσης του ΔΝΤ

Sky News: Η ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ είναι ζωτικής σημασίας λόγω της στάσης του ΔΝΤ
Η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί σε μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Ζωτικής σημασίας χαρακτηρίζει το Sky News την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της QE δεδομένου ότι το ΔΝΤ απειλεί ότι δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα εάν το χρέος δεν γίνει βιώσιμο.
Στο απόηχο της επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών, το Sky News επισημαίνει ότι η συμφωνία που τη δέχθηκαν θετικά οι επενδυτές στις αγορές μετοχών και ομολόγων, ισοδυναμεί με νέα πτώση του βιοτικού επιπέδου για κάποιους Έλληνες.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι συντάξεις, που έχουν ήδη μειωθεί κατά 40% από το 2011, θα μειωθούν ακόμα περισσότερο και κατά 9%, αλλά έως και 18% σε ορισμένες περιπτώσεις, έως το 2019.
Την ίδια στιγμή, το αφορολόγητο όριο θα μειωθεί το 2020 σε περίπου 6.000 ευρώ.

Το μεγάλο βραβείο

Αν και η τελευταία συμφωνία ξεκλειδώνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης, το μεγαλύτερο βραβείο για την Ελλάδα θα είναι τα μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι, εάν αυτό επιτευχθεί, θα μπορούν τα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν σε μελλοντικές αγορές assets από την ΕΚΤ - ενδεχομένως μειώνοντας το κόστος δανεισμού της Ελλάδας στο μέλλον.
Αλλά είναι ζωτικής σημασίας διότι το ΔΝΤ είναι απρόθυμο να δανείσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα μέχρι την αναδιάρθρωση του χρέους» μεταδίδει το Sky News.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης