Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να σταματήσουν οι διώξεις ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία ζήτησε από τον Putin η Merkel

Να σταματήσουν οι διώξεις ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία ζήτησε από τον Putin η Merkel
Η κα Merkel ξεκαθάρισε στον κ. Putin πως οι κυρώσεις τςη Δύσης για την εισβολή της Μόσχας στην Κριμαία, πρέπει να παραμείνουν
Να εξαντλήσει την επιρροή του για να σταματήσει το «κυνήγι» των ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία ζήτησε από τον Vladimir Putin η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel.
«Μίλησα για αυτήν την πολύ αρνητική έκθεση σχετικά με το τι συμβαίνει με τους ομοφυλόφιλους στην Τσετσενία και ζήτησα από τον Πρόεδρο να ασκήσει την επιρροή του για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των μειονοτήτων», τόνισε η κα Merkel, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο, στο Σότσι.
Όταν πήρε τον λόγο, ο κ. Putin δεν αναφέρθηκε στο θέμα των ομοφυλοφίλων της Τσετσενίας.
Στα τέλη Μαρτίου 2017, αποκαλύφθηκε πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών της Τσετσενίας, η υπερσυντηρητική κοινωνία της οποίας θεωρεί το θέμα «ταμπού».
Για πολλές οικογένειες η ομοφυλοφιλία συνιστά «έγκλημα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 100 ομοφυλόφιλους και υποκίνησαν συγγενείς τους να τους σκοτώσουν για «να ξεπλύνουν την τιμή» της οικογένειας.
Τσετσένοι ομοφυλόφιλοι που διέφυγαν στη Μόσχα είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ξυλοκοπήθηκαν και ότι κρατήθηκαν σε μια «ανεπίσημη» φυλακή.
Επίσης, η κα Merkel ξεκαθάρισε στον κ. Putin πως οι κυρώσεις τςη Δύσης για την εισβολή της Μόσχας στην Κριμαία, πρέπει να παραμείνουν. 

Καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων ο Putin – Ζητά αμερόληπτη έρευνα για τη Συρία

Ο Vladimir Putin καταδίκασε σήμερα (2 Μαΐου 2017) την επίθεση με χημικά που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα στη συριακή πόλη Χαν Σεϊχούν, ζητώντας παράλληλα τη διεξαγωγή μιας πλήρους και αμερόληπτης έρευνας για το φρικτό γεγονός.
«Αυτοί που ευθύνονται θα πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν.
Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά από μια αμερόληπτη έρευνα.
Μια λύση για τη Συρία μπορεί να βρεθεί μόνο με ειρηνικά μέσα και υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τη γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διεθνή θέματα, όπως ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, η κατάσταση στη Συρία, η κρίση στην Ουκρανία και οι διμερείς σχέσεις.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποδεχόμενος την Γερμανίδα καγκελάριο, την ευχαρίστησε για την επίσκεψη της και την πρόθεση της να τον ενημερώσει -όπως είπε- για την προετοιμασία της συνάντησης κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο, δηλώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιήσει την επίσκεψη αυτή και να μη συζητήσει μαζί της τις διμερείς σχέσεις, όπως και τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα, όπως αυτά που αφορούν την Ουκρανία, τη Συρία και ενδεχομένως άλλες περιοχές του κόσμου.
Η Merkel επεσήμανε από την πλευρά της ότι προσβλέπει να συζητήσει εκτός των άλλων με τον Πρόεδρο Putin και την κατάσταση στη Λιβύη αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης