Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα - Άρση των κυρώσεων στο εμπόριο

tags :
Putin: Οι σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα - Άρση των κυρώσεων στο εμπόριο
Οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας αποκαθίστανται πλήρως
Για τη βελτίωση των σχέσεων της Μόσχας με την  Άγκυρα μίλησε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan στο Σότσι.
Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας αποκαθίστανται πλήρως είπε ο Putin, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα βασικά ζητήματα διμερούς συνεργασίας αλλά και στα «μείζονα θέματα της διεθνής ατζέντας».
«Η απευθείας συζήτηση για τα σημαντικά διεθνή ζητήματα, για τις διμερείς μας σχέσεις και για την συριακή κρίση επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας αποκαθίστανται πλήρως», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Putin. 
Επίσης ανακοίνωσε την άρση των κυρώσεων στις εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. 
Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος και αναφερόμενος στο συριακό ζήτημα, παρατήρησε, πως μία πολιτική λύση αποτελεί αμοιβαίο στόχο για την Άγκυρα και τη Μόσχα. 
«Οι κοινές πρωτοβουλίες της Μόσχας και της Άγκυρας μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, οι οποίες υποστηρίζουν αντιμαχόμενες πλευρές στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, διήλθαν περίοδο κρίσης, όταν το 2015 η τουρκική αεράμυνα κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης