Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πιο πειστικός ο Macron στο debate με τη Le Pen – Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

tags :
Γαλλία: Πιο πειστικός ο Macron στο debate με τη Le Pen – Στην τελική ευθεία για τις εκλογές
Διατηρεί το προβάδισμα έναντι της Le Pen ο Macron για το προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας
Πιο πειστικός ήταν ο Emmanuenl Macron στο χθεσινό τηλεοπτικό debate με τη Marine Le Pen σύμφωνα με δημοσκόπηση και ενώ απομένουν τρία 24ωρα από τον κρίσιμο β’γύρο των προεδρικών εκλογών που θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της Γαλλία.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού BFM το 63% των Γάλλων υποστήριξε ότι ο Macron ήταν πιο πειστικός στις θέσεις του σε σχέση με τη Le Pen.
Βάσει της μέτρησης τα δύο τρίτα των ατόμων που ψήφισαν για τον ακροαριστερό Jean Luc Melenchon στον πρώτο γύρο εκλογών (23 Απριλίου) θεώρησαν ότι ο Macron ήταν πιο πειστικός, στο οποίο επίσης συμφώνησε και το 58% όσων είχαν υποστηρίξει τον συντηρητικό Francois Fillon.
Το χθεσινό debate έγινε σε κλίμα έντασης και με την ανταλλαγή βαρύτατων εκφράσεων.
«Είστε ο αγαπημένος του συστήματος και των ελίτ», είπε η Le Pen απευθυνόμενη στον ανθυποψήφιο της στην τηλεμαχία, που παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές.  
«Ο κ Macron είναι ο υποψήφιος της άγριας παγκοσμιοποίησης, της ανασφάλειας, της κοινωνικής βαρβαρότητας, του πολέμου και υπηρέτης των συμφερόντων της γαλλικής ολιγαρχίας», επιτέθηκε με δριμύτητα η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου.  
«Η στρατηγική σας είναι να λέτε πολλά ψέματα», αντέτεινε ο Macron.
«Είστε κληρονόμος μίας κατάστασης, που ζει από την οργή των Γάλλων εδώ και δεκαετίες», συνέχισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης