Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Ρωσίας - Το Brent υποχωρεί κάτω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο λόγω Ρωσίας - Το Brent υποχωρεί κάτω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι
Το αργό καταγράφει ισχυρή πτώση της τάξεως του -2,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,85 δολ. ανά βαρέλι
Υπό ισχυρές πιέσεις βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το πετρέλαιο, με την τιμή του να καταγράφει ελεύθερη πτώση, καθώς η Ρωσία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τη θέση της αναφορικά με το αν θα συμμετάσχει σε μία επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ.
Συγκεκριμένα, περί τις 4:08 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -1,85% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 49,85 δολ. ανά βαρέλι, γεγονός που αποτελεί την πρώτη πτώση κάτω από τη ζώνη των 50 δολ. ανά βαρέλι μετά τα μέσα Μαρτίου.
Την ίδια ώρα, μεγαλύτερη είναι η πτώση που καταγράφεται στην τιμή του αργού, η οποία αγγίζει το -2,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,85 δολ. ανά βαρέλι.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, η Μόσχα κατέστησε σαφές ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή της μετά τον Ιούνιο του 2017, ενώ πρόσθεσε ότι εφόσον ληφθεί απόφαση, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.
Οι επενδυτές "ποντάρουν" πολλά στην επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ, καθώς εάν αυτή δεν πραγματοποιηθεί, το πετρέλαιο κινδυνεύει με αξιοσημείωτη κατάρρευση, μπροστά στο μόνιμο πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Παράλληλα, η αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πρόβλημα στην ενεργειακή αγορά, καθώς καταγράφει την 11η συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, καθώς οι αναλυτές "βλέπουν" παράλληλα τη ζήτηση προς τον μαύρο χρυσό να μειώνεται δραματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης