Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το debate Le Pen και Macron – Στο +1,35% ο γαλλικός CAC 40

Ισχυρά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το debate Le Pen και Macron – Στο +1,35% ο γαλλικός CAC 40
Εξίσου εντυπωσιακή αύξηση στον ισπανικό (+1,62%) και τον βελγικό δείκτη (+1,73%)
Η υπεροχή του Emmanuel Macron στο χθεσινό (3 Μαΐου 2017) debate με την Marine Le Pen γέμισε αισιοδοξία τους επενδυτές των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς αυξάνει τις πιθανότητες για νίκη του ανεξαρτήτου κεντρώου επί της ευρωσκεπτικίστριας πολιτικού στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, την 7η Μαΐου 2017.
Η πρώην επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου βασίστηκε σε πολλές ατεκμηρίωτες κατηγορίες έναντι του κ. Macron, κάτι που την εξέθεσε στα μάτια του κοινού.
Παράλληλα, οι αγορές ξεπέρασαν σήμερα την ένταση που υπήρχε χθες μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
Επίσης θετικά επιδρά και το «φως» που αρχίζει να φαίνεται σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο γαλλικός CAC 40 «έτρεξε» με +1,35%, κλείνοντας στις 5.372,42 μονάδες, τη στιγμή που ο γερμανικός DAX ανανέωσε το ιστορικό του ρεκόρ, βρισκόμενος στις 12.647,78 μονάδες.
Εξίσου εντυπωσιακή αύξηση στον ισπανικό (+1,62%) και τον βελγικό δείκτη (+1,73%), ενώ την καλύτερη επίδοση κατέγραψε ο ιταλικός FTSE MIB (+1,98%).
Ο δείκτης – βαρόμετρο FTSE 100 κατέγραψε «χαμηλές πτήσεις», κλείνοντας στις 7.247,75 μονάδες.
Ισχυρές απώλειες σημείωσε ο ρωσικός RTSI.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης