Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Όχι των ανταρτών στην πρόταση της Ρωσίας για ασφαλείς ζώνες – Απειλή για την εδαφική ακεραιότητα

tags :
Συρία: Όχι των ανταρτών στην πρόταση της Ρωσίας για ασφαλείς ζώνες – Απειλή για την εδαφική ακεραιότητα
Είμαστε κατά του διαμελισμού της Συρίας υποστηρίζει η ένοπλη αντιπολίτευση
Στην απόρριψη της πρότασης της Ρωσίας για τη δημιουργία ασφαλών ζωνών στη Συρία σε μια προσπάθεια να υπάρξει κατάπαυση του πυρός προχώρησαν οι ένοπλοι Σύροι αντάρτες, υποστηρίζοντας πως το σχέδιο αυτό αποτελεί απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
«Θέλουμε η Συρία να διατηρήσει την ακεραιότητά της
Είμαστε εναντίον του διαμελισμού της Συρίας.
Όσον αφορά τις συμφωνίες, δεν συμμετέχουμε στη συμφωνία αυτή και ασφαλώς ποτέ δεν θα την υποστηρίξουμε όσο το Ιράν αποκαλείται εγγυήτρια χώρα» επισημαίνει η ένοπλη αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας πως υπάρχει ήδη συμφωνία για εκεχειρία από τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία όμως δεν τηρήθηκε.
«Έχουμε ήδη μια συμφωνία στα χέρια μας, γιατί δεν εφαρμόζεται;.
Γιατί μεταπηδάμε τώρα σε ασφαλείς ζώνες;
Η Ρωσία δεν ήταν ικανή ή δεν θέλει να εφαρμόσει τις υποσχέσεις που δίνει, και αυτό είναι θεμελιώδες πρόβλημα» τόνισαν οι Σύροι αντάρτες.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία, που υποστηρίζει τους Σύρους αντάρτες, και το Ιράν, που υποστηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας, Bashar al Assad συμφώνησαν στη ρωσική πρόταση για «ζώνες αποκλιμάκωσης» στη Συρία, μία κίνηση που χαιρετίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη αλλά αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Βάσει της πρότασης, οι ασφαλείς ζώνες πρόκειται να αποτελέσουν εδάφη χωρίς συρράξεις ώστε να επεκταθεί μια εκεχειρία, και θα επιτηρούνται από ξένες δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης