Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Αναγκαία η επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο

Σαουδική Αραβία: Αναγκαία η επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Khalid Al-Falih, ανακοίνωσε συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του, Alexander Novak, εντός των επόμενων ημερών
Στην ανάγκγη επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για περικοπές στο πετρέλαιο αναφέρθηκε σήμερα (5/5) ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, εν μέσω της ισχυρής πτώσης που καταγράφει ο μαύρος χρυσός τις τελευταίες ώρες.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο de facto επικεφαλής του ΟΠΕΚ, "υπάρχει ισχυρή πεποίθηση ότι η συμφωνία χρειάζεται να παραταθεί για έξι ακόμα μήνες, αν και η διάρκεια της επέκτασης δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα", προσθέτοντας παράλληλα ότι υπάρχει ήδη σημαντική συναίνεση μεταξύ των μελών εντός και εκτός Οργανισμού για να συνεχιστεί η εξισορρόπηση της αγοράς.
Επιπλέον, ο Al-Falih αποκάλυψε ότι χθες (4/5) είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο ομόλογό του, Alexander Novak, προκειμένου να συζητήσουν το τρέχον καθεστώς που επικρατεί στην ενεργειακή αγορά, καθώς και ότι αναμένεται να έχουν κατιδίαν συνάντηση στο Πεκίνο εντός δέκα ημερών.
Παρά τον προβληματισμό που επικρατεί τις τελευταίες ώρες λόγω της σημαντικής πτώσης στο πετρέλαιο, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή του για τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς, ενώ όπως υπογράμμισε ο σαουδάραβας υπουργός "συμφωνήσαμε στην ανάγκη να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα υπόλοιπα κράτη προκειμένου να οδηγήσουμε την αγορά πετρελαίου σε επανεξισορρόπηση".
Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο μέχρι στιγμής έχει απωλέσει σχεδόν 5% από την τιμή που είχε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και ανακοινώθηκε η συμφωνία του ΟΠΕΚ, καθώς η αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ φαίνεται να παρεμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια του Οργανισμού.
Παράλληλα, η στάση της Ρωσίας απέναντι στην ενδεχόμενη επέκταση της συμφωνίας παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό, γεγονός που δε βοηθάει στην τόνωση της ενεργειακής αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης