Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο

Novak (Ρωσία): Είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τη συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας τόνισε ότι πτώση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου πραγματοποιείται με αρκετά καλούς ρυθμούς
Στο γεγονός ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, αναφέρθηκε σήμερα (5/5) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στα τοπικά μέσα της χώρας του.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Novak, "αυτή τη στιγμή διεξάγουμε τις τελικές διαπραγματεύσεις για το εν λόγω θέμα με τους εταίρους μας και πιστεύουμε ότι η επέκταση της συμφωνίας είναι λογική", αναφερόμενος παράλληλα στη σταδιακή πτώση των αποθεμάτων αργού παγκοσμίως.
"Η πτώση του πλεονάσματος των αποθεμάτων στην αγορά πραγματοποιείται με αρκετά καλούς ρυθμούς, ενώ τα αποθέματα στις πλωτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και τα δεξαμενόπλοιά έχουν υποχωρήσει περίπου κατά το ήμισυ", υπογραμμίζει ο Novak, παραδεχόμενος ότι "για να επανέλθει η αγορά, είναι απαραίτητο να επεκταθεί η συμφωνία".
Οι δηλώσεις του ρώσου υπουργού Ενέργειας αναμένεται να παρέχουν μία "ανάσα" προς το πετρέλαιο, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές απώλειες κατά το τελευταίο 24ωρο, κυρίως λόγω της μέχρι πρότινως στάσης της Ρωσίας απέναντι στη συμφωνία.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, προανήγγηλλε συνάντηση με τον Novak εντός των επόμενων δέκα ημερών στο Πεκίνο, με επίκεντρο των συζητήσεων την πορεία της συμφωνίας και την επέκτασή της μετά τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης