Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για σχέδιο δολοφονίας του Kim Jong Un κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη CIA η Βόρεια Κορέα

Για σχέδιο δολοφονίας του Kim Jong Un κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη CIA η Βόρεια Κορέα
Το KCNA έχει αναφερθεί και στο παρελθόν σε  σχέδια δολοφονίας της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας, χωρίς ποτέ να επαληθευτεί
Για σχέδιο δολοφονίας του ισχυρού άνδρα της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un κατηγορεί τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα η Πιονγκγιάνγκ εν μέσω εντάσεων για το πρόγραμμα πυρηνικών της απομονωμένης αυτής χώρας. 
Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA)  ισχυρίστηκε ότι η αμερικανική CIA και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Νότιας Κορέας δωροδόκησαν έναν βορειοκορεάτη προκειμένου να «βλάψει την ανώτατη ηγεσία» χρησιμοποιώντας μια βιοχημική ουσία.
Το KCNA έχει αναφερθεί και στο παρελθόν σε  σχέδια δολοφονίας της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας, χωρίς ποτέ να επαληθευτεί.
Η CIA και η νοτιοκορεατική υπηρεσία πληροφοριών, «που είναι εστίες παγκόσμιων κακοποιών, εξυφαίνουν  μία φαύλη συνωμοσία προκειμένου να βλάψουν την ανώτατη ηγεσία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, χρησιμοποιώντας το επίσημο όνομα της χώρας.
Οι ισχυρισμοί προέρχονται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει αυξήσει την πίεσή του στο καθεστώς του Kim προκειμένου να παραιτηθεί από το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, προειδοποιώντας ότι η στρατιωτική δράση είναι μεταξύ των επιλογών που θα μπορούσε να εξετάσει.
Ακόμη, ο Trump σημείωσε ότι θα ήταν έτοιμος να συναντηθεί με τον Kim εάν οι συνθήκες ήταν σωστές.
Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε, πως δεν έχει κάποιο σχόλιο για τις αναφορές αυτής της Πιονγκγιάνγκ.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης