Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με συνολική πτώση 3% «κλείνει» την εβδομάδα ο χρυσός, λόγω δολαρίου και… αισιοδοξίας

tags :
Με συνολική πτώση 3% «κλείνει» την εβδομάδα ο χρυσός, λόγω δολαρίου και… αισιοδοξίας
Πολλοί ανέμεναν ενίσχυση του πολύτιμου μετάλλου όταν τις προηγούμενες εβδομάδες έφτασε μία «ανάσα» από τα 1.300 δολάρια...
Με συνολικές απώλειες της τάξης του 3% κλείνει την τρέχουσα εβδομάδα ο χρυσός, καθώς από τα 1.269,7 δολάρια της Δευτέρας, πλέον διαπραγματεύεται, περί τις 21:35, στα 1.229,1 δολάρια ανά ουγγιά (+0,05%).
Αν και πολλοί ανέμεναν ενίσχυση του πολύτιμου μετάλλου, όταν τις προηγούμενες εβδομάδες έφτασε μία «ανάσα» από τα 1.300 δολάρια ανά ουγγιά, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.
Οι δύο κύριες αιτίες που μείωσαν τη ζήτηση είναι οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, την 7η Μάιου 2017, αλλά και το αμερικανικό δολάριο.
Εξηγώντας, οι επενδυτές προεξόφλησαν (λόγω των δημοσκοπήσεων) καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ειδικά μετά το debate των δύο υποψηφίων το βράδυ της Τετάρτης, μία εύκολη επικράτηση του Emmanuel Macron επί της ευρωσκεπτικίστριας Marine Le Pen.
Αν αυτό επαληθευτεί, τότε η Ε.Ε. θα έχει αποφύγει ένα μεγάλο «σοκ».
Σε ό,τι αφορά στο αμερικανικό δολάριο, αν και η Federal Resreve δεν αύξησε τα επιτόκια την Τετάρτη, δεν σημείωσε υποχώρηση, με τον ενιαίο δείκτη του νομίσματος να συνεχίζει να κινείται κοντά στις 10 μονάδες.
Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στις 98,67 μονάδες (-0,12%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης