Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Οι Γερμανοί ψηφoφόροι όλων των κομμάτων ψηφίζουν Macron με 73% - Διαφοροποιείται το AfD

Die Zeit: Οι Γερμανοί ψηφoφόροι όλων των κομμάτων ψηφίζουν Macron με 73% - Διαφοροποιείται το AfD
Έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο διαδικτυακών δημοσκοπήσεων Civey δείχνει μεγάλη προτίμηση των Γερμανών στον Κεντρώο υποψήφιο 
Εκτός από τη Merkel και το Schaeuble, ανοικτά την προτίμησή τους στην υποψηφιότητα του Em. Macron δηλώνουν και οι γερμανοί ψηφοφόροι όλων των κομμάτων πλήν του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία.
Έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο διαδικτυακών δημοσκοπήσεων Civey για λογαριασμό της εφημερίδας Die Zeit, «αν οι Γερμανοί έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ του Macron και της Le Pen για πρόεδρο της Γαλλίας θα επέλεγαν τον Macron με 73%.
Το θριαμβευτικό αυτό ποσοστό αφήνει κατά πολύ πίσω την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου η οποία θα ελάμβανε μόλις 19,5%.
Συγκεκριμένα oι χριστιανοδημοκράτες (CDU) ψηφοφόροι προτιμούν σε ποσοστό 91,7% τον Macron και μόνο το 5,6% την Le Pen.
Τον φιλελεύθερο Γάλλο υποψήφιο θα προτιμούσε μάλιστα το 96,5%, των ψηφοφόρων του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) και μόλις το 1,1% την ακροδεξιά υποψήφια.
Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) ψηφοφόροι θα επέλεγαν τον Macron σε ποσοστό 95%, ενώ την Le Pen το 1,3%, οι φιλελεύθεροι (FDP) σε ποσοστό 87,3% και 4,3% αντίστοιχα, ενώ οι αριστεροί (Die Linke) 71,3% και 10,6%.
Οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) θα προτιμούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, 80,1%, την Le Pen και μόνον το 1,7% θα ψήφιζε Macron.
Τέλος, οι Ανατολικογερμανοί ψηφοφόροι θα προτιμούσαν τον Macron σε ποσοστό 63%, ενώ την Le Pen θα ψήφιζε το 30%. Στα δυτικά κρατίδια το αποτέλεσμα θα ήταν 75% και 17% αντίστοιχα.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης