Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς παράταση οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαίου - Το Ιράν θεωρεί καλή τιμή τα 55 δολάρια ανά βαρέλι

Προς παράταση οι περιορισμοί στην παραγωγή πετρελαίου  -  Το Ιράν θεωρεί καλή τιμή τα 55 δολάρια ανά βαρέλι
«Το εύρος της τιμής στα 55 δολάρια ανά βαρέλι θα ήταν κατάλληλη για το πετρέλαιο», δήλωσε ο αρμόδιος Ιρανός υπουργός Bijan Zanganeh
Τα 55 δολάρια ανά βαρέλι είναι η κατάλληλη τιμή για το αργό πετρέλαιο εκτιμά η Τεχεράνη, σημειώνοντας πως τα μέλη του ΟΠΕΚ και οι υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγές   χώρες είναι πιθανός να παρατείνουν τους περιορισμούς της παραγωγής για να τηρίξουν τις τιμές.
«Το εύρος της τιμής στα 55 δολάρια ανά βαρέλι θα ήταν κατάλληλη για το πετρέλαιο», δήλωσε ο αρμόδιος Ιρανός υπουργός Bijan Zanganeh.
Οι τιμές του πετρελαίου έκλεισαν υψηλότερα την Παρασκευή 5/5/2017, αφού νωρίτερα βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.
Προηγήθηκαν τα θετικά στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ και οι διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας πως η Ρωσία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΟΠΕΚ για την επέκταση των περικοπών στην προσφορά του «μαύρου χρυσού».
Το Brent ανέβηκε κατά 72 σεντς, ή 1,5%, για να κλείσει στα 49,10 δολάρια το βαρέλι.
Ο Zanganeh ανέφερε ότι τα μέλη τoυ ΟΠΕΚ προσανατολίζονται προς την επέκταση των περιορισμών της πετρελαϊκής προσφοράς.
«Νομίζω ότι και οι παραγωγοί πετρελαίου εκτός ΟΠΕΚ θα έχουν επίσης μία επέκταση του σχεδίου περιορισμών», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός, μιλώντας στο περιθώριο μιας ενεργειακής έκθεσης στην Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης