Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κρίσιμο τεστ για Merkel και Schulz οι αυριανές (7/5) τοπικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ - Χολστάιν

Γερμανία: Κρίσιμο τεστ για Merkel και Schulz οι αυριανές (7/5) τοπικές εκλογές στο κρατίδιο Σλέσβιχ - Χολστάιν
Στο Σλέσβιχ Χολστάιν, το SPD θα υπερασπιστεί τον αρχηγό του κρατιδίου, πρωθυπουργό, Torsten Albig, για πρώτη φορά από την υποψηφιότητα του Schulz ως αρχηγού κόμματος
Κρίσιμες θεωρούνται τόσο για την Angela Merkel όσο και για τον Martin Schulz οι αυριανές (7/5/201) εκλογές στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν.
Πρόκειται για μία από τις δύο περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις, που θα πρέπει να κερδίσουν οι Σοσιαλδημοκράτες του Schulz (SPD) για να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος για την καγκελάριο Merkel στις εθνικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Στο Σλέσβιχ Χολστάιν, το SPD θα υπερασπιστεί τον αρχηγό του κρατιδίου, πρωθυπουργό, Torsten Albig, για πρώτη φορά από την υποψηφιότητα του Schulz ως αρχηγού κόμματος.
«Αν κερδίσει ο Torsten Albig, αυτό θα δείξει στο εκλογικό σώμα ότι οι κάλπες του Σεπτεμβρίου είναι ανοικτές», δήλωσε ο Hajo Funke, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Οι προοπτικές του SPD για ανατροπή της Μέρκελ θα ενισχυθούν περαιτέρω εάν μπορέσουν να διατηρηθούν στην εξουσία και την επόμενη Κυριακή (14/5) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (NRW), μια μεγάλη δυτική περιοχή όπου οι εκλογές στο παρελθόν χρησίμευαν ως δείκτης της εθνικής διάθεσης.
Δύο δημοσκοπήσεις την Πέμπτη (4/5/2017) έδειξαν ότι ο συντηρητικός συνασπισμός της Merkel διευρύνει  το προβάδισμα του σε εθνικό επίπεδο σε έξι και επτά ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.
Οι θέσεις απασχόλησης και τα σχέδια αιολικών πάρκων συγκαταλέγονται στα περιφερειακά ζητήματα στο Σλέσβιχ Χολστάιν, ένα κρατίδιο 2,3 εκατομμυρίων ψηφοφόρων βόρεια του  Αμβούργου, που συνορεύει με τη Δανία, όπου ο Albig ελπίζει να παραμείνει στην πρωθυπουργία.
Ωστόσο, μια δημοσκόπηση της εταιρείας Forschungsgruppe Wahlen για το ZDF  αναδεικνύει πρώτο το CDU της Merkel στο κρατίδιο με ποσοστό 32% και δεύτερο το SPD με 29%.
Αυτό θα άφηνε το ενδεχόμενο ενός «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών  ως τη μοναδική επιλογή διακυβέρνησης. ένα σενάριο που θα μπορούσε να προκύψει και πάλι σε ομοσπονδιακό επίπεδο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης