Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίκη Macron με ποσοστά από 66% έως 90% δείχνουν τα exit polls εκτός Γαλλίας

Νίκη Macron με ποσοστά από 66% έως 90% δείχνουν τα exit polls εκτός Γαλλίας
Στις ΗΠΑ και ειδικότερα στα εκλογικά τμήματα της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης και του Σικάγου, ο Macron λαμβάνει ποσοστά άνω του 90%
  Με ποσοστά από 66% έως και 90% επικρατεί ο κεντρώος υποψήφιος EmmanuelMacronστις γαλλικές εκλογές, σύμφωνα με τα exitpolls στα εκλογικά τμήματα της Αμερικής και των λεγόμενων υπερπόντιων περιοχών.
Οι κάλπες στις περιοχές αυτές έκλεισαν χθες (6/5/2017) και τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία δεν δεσμεύονται από τη γαλλική νομοθεσία που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων πριν την περάτωση της εκλογικής διαδικασίας στη Γαλλία, δημοσιεύουν τα πρώτα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έγιναν μετά την ψηφοφορία.
Στις ΗΠΑ και ειδικότερα στα εκλογικά τμήματα της Νέας Υόρκης, της Βοστώνης και του Σικάγου, ο Macron λαμβάνει ποσοστά άνω του 90%, όπως άλλωστε και στα εκλογικά τμήματα της Οττάβας και του Μοντρεάλ στον Καναδά.
Σε ότι αφορά τις υπερπόντιες περιοχές που ανήκουν στη γαλλική επικράτεια, στη Γουαδελούπη και στη Μαρτινίκα κινείται γύρω στο 75%, ενώ στη Γουιάνα και στον 'Αγιο Μαρτίνο γύρω στο 66%.
Πάνω από ένα εκατομμύριο Γάλλοι ψηφίζουν στα εκτός Γαλλίας εκλογικά τμήματα. Στην Ευρώπη ψηφίζουν σήμερα, οι περισσότεροι δε εξ αυτών στο Λονδίνο, όπου είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους περίπου 70.000 Γάλλοι πολίτες.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης