Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Γαλλίας - Στο +1% και τα 49,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και Γαλλίας - Στο +1% και τα 49,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,93% στα 46,65 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Δευτέρα (8/5) το πετρέλαιο, μετά τις ισχυρές πτώσεις που κατέγραψε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες της αγοράς ότι οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα επεκτείνουν τις περικοπές τους και μετά τον Μάιο.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:12 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 49,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,93% στα 46,65 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, η επικράτηση του Emmanuel Macron στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας μετρίασε τις ανησυχίες ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα μπορούσε να δεχθεί πιέσεις, γεγονός που βοήθησε και αυτή στην άνοδο του μαύρου χρυσού.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, το πετρέλαιο απώλεσε περισσότερο από το 6% της τιμής του, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο, κυρίως λόγω της αμφιβολίας σχετικά με την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν τα σημερινά στοιχεία που αφορούν τις εισαγωγές αργού στην Κίνα τον Απρίλιο, καθώς και τη μηνιαία έκθεση της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους απέναντι στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης