Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου της Γαλλίας - Στενός συνεργάτης του Strauss Kahn το «δεξί χέρι» του Macron

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου της Γαλλίας - Στενός συνεργάτης του Strauss Kahn το «δεξί χέρι» του Macron

Ο νέος πρόεδροςτης Γαλλίας Emmanuel Macron στηρίζεται στην ομάδα των τεχνοκρατών
Οι στενοί συνεργάτες του νέου προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron κατανέμονται σε τέσσερις κατηγορίες ενώ ξεχωρίζει ο Ismael Emelien άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου του ΔΝΤ, Dominique Strauss Kahn.

Η ομάδα των τριαντάρηδων

Πίσω από τον Emmanuel Macron, υπάρχει μία νεανική ομάδα, αυτή των τριαντάρηδων, που έχουν φοιτήσει στα καλύτερα σχολεία της Γαλλίας. 
Επί της ουσίας είναι ο στενός πυρήνας της ομάδας των συνεργατών του νέου προέδρου της Γαλλίας.
Ξεχωρίζει ο  Benjamin Griveaux, από τα «πρώτα βιολιά» της προεκλογικής εκστρατείας του Macron.
Σημαντικός είναι ο ρόλος του Ismaël Emelien, άλλοτε συνεργάτης του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ  Dominique Strauss-Kahn.
Πρόκειται για το πραγματικά δεξί χέρι του νέου προέδρου της Γαλλίας σε θέματα πολιτικής στρατηγικής και επικοινωνίας.

Επίσης καίριο ρόλο διαδραματίζει η 40χρονη Sophie Ferracci, νομικός και διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Macron.

Οι τεχνοκράτες

Ο νέος πρόεδρος στηρίζεται στην ομάδα των τεχνοκρατών.
Επικεφαλής είναι ο διάσημος οικονομολόγος Jean Pisani-Ferry, ειδικός στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και από το 2013 επικεφαλής της «Στρατηγικής της Γαλλίας», ένα θεσμικό όργανο που συμβουλεύει τον πρωθυπουργό στις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές υποθέσεις.
Είναι επί της ουσίας ο επικεφαλής  του οικονομικού και κοινωνικού προγράμματος του Macron.
Στην ίδια ομάδα συναντάμε τον καθηγητή οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Παρισιού Marc Ferracci, που θα αναλάβει την υλοποίηση της μεταρρύθμισης στα εργασιακά. 
Για την εξωτερική πολιτική, υπεύθυνος είναι  ο Gérard Arau, Πρέσβης της Γαλλίας στις ΗΠΑ και ο Jean-Claude Cousseran, πρώην Γενικός Διευθυντής της Εξωτερικής Ασφάλειας, και ειδικός στη Μέση Ανατολή.


Οι πολιτικοί

Από την ίδρυσή του το «En Marche» του Macron την άνοιξη του 2016 έχει στις τάξεις του, αρκετούς Σοσιαλιστές βουλευτές, που τώρα έχουν σημαντικό ρόλο στο κίνημα.
Ξεχωρίζει η περίπτωση του Richard Ferrand, πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας και φαβορί για τη θέση του υπουργού Οικονομικών.
Άλλοι εκλεγμένοι σοσιαλιστές βουλευτές που υποστηρίζουν τον Macron είναι ο Christophe Castaner, ο Francois Patriat, ο δήμαρχος της Λυών Gérard Collomb, o υπουργός Άμυνας Jean-Yves Le Drian, η υπουργός Περιβάλλοντος Ségolène Royal και ο πρωθυπουργός, Bernard Cazeneuve. Επιπλέον στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται οι πρώην υπουργοί του Jacques Chirac, Jean-Paul Delevoye και Renaud Dutreil.
Στην κατηγορία αυτή βέβαια υπάρχει ο  Francois Bayrou,πρώην προεδρικός υποψήφιος και νυν στενός συνεργάτης του Macron

H κοινωνία των πολιτών      

Στην κατηγορία αυτή ξεχωρίζουν προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών.
Απαρτίζεται από προσωπικότητες, όπως ο συγγραφέας Eric Orsenna πρώην στενός συνεργάτης του Francois Mitterrand, o οποίος στήριξε τον Macron από την πρώτη στιγμή της προεδρικής του υποψηφιότητας. 
Στην πορεία εντάχθηκαν στην ομάδα αυτή ο δημοσιογράφος Laurence Haim, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του νέου προέδρου της Γαλλίας.
Μέλη της showbiz ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Πρόκειται για τους ηθοποιούς Pierre Arditi, François Berléand και Line Renaud,.
Επίσης υπάρχουν αθλητές, όπως ο ποδοσφαιριστής Yohan Cabaye, ή ο ιδιοκτήτης της ομάδας ράγκμπι της Τουλόν, Mourad Boudjellal

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης