Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίφθηκε το σχέδιο Trump για έργα υποδομής 1 τρισ. δολ. στο Τέξας

tags :
Απορρίφθηκε το σχέδιο Trump για έργα υποδομής 1 τρισ. δολ. στο Τέξας
Tο Τέξας απέρριψε νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τέτοιου είδους  εταιρικές σχέσεις, σε 18 έργα αυτοκινητοδρόμων που κοστίζουν έως και 30 δισ. δολ.
Απορρίφθηκε από το Τέξας το σχέδιο του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για επένδυση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε υποδομές μέσω εταιρικών σχέσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Συγκεκριμένα το Τέξας απέρριψε νομοσχέδιο που θα επέτρεπε τέτοιου είδους  εταιρικές σχέσεις, σε 18 έργα αυτοκινητοδρόμων που κοστίζουν έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνεται ότι το Τέξας είναι η πολιτεία με τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές πιέσεις που παράλληλα δεν   μπορεί να αξιοποιήσει τις συνεργασίες για τη χρηματοδότηση βελτίωσης των υποδομών.
«Είναι σαφές ότι παρεμποδίσαμε κάπως την ικανότητά μας να επωφεληθούμε σημαντικά» , δήλωσε ο Γ. Brian Cassidy, δικηγόρος του Ώστιν που εκπροσωπεί επτά περιφερειακές δημόσιες αρχές που δημιούργησαν οι κομητείες του Τέξας για να πραγματοποιήσουν μεταφορικά έργα.
Η αποτυχία του νομοσχεδίου υπογραμμίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Trump στην προσπάθειά του να χρησιμοποιήσει ιδιωτικές επενδύσεις για να φτάσει τα 1 τρισ. δολάρια σε χρηματοδότηση για την ανακατασκευή δρόμων, γεφυρών, αερολιμένων, νοσοκομείων βετεράνων και άλλων εγκαταστάσεων.
Οι λεγόμενες συμφωνίες P3 συμπεριλαμβάνουν γενικά τους ιδιώτες επενδυτές που δέχονται τον κίνδυνο και την ευθύνη για το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία ενός έργου σε αντάλλαγμα για με έσοδα από διόδια, τέλη χρήσης ή τακτικές φορολογικές δαπάνες, γνωστές ως «πληρωμές διαθεσιμότητας». Το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης