Τελευταία Νέα
Διεθνή

Celik (Τουρκία): Πιστεύουμε στις κοινές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Επιθυμούμε περισσότερη συνεργασία

Celik (Τουρκία): Πιστεύουμε στις κοινές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Επιθυμούμε περισσότερη συνεργασία
Ο υπουργός των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στις τρέχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΕ
Την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας επιθυμεί ο υπουρός των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γειτονικής χώρας, Omer Celik, μιλώντας παράλληλα για άμβλυνση των ανησυχιών μεταξύ των δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα, με αφορμή τη σημερινή (9/5) Ημέρα της Ευρώπης, ο Celik τόνισε ότι "πιστεύουμε στις κοινές αξίας και της οφέλη της ΕΕ και της Τουρκίας", εκφράζοντας την επιθυμία του "να συζητήσουμε σε ποια πεδία μπορούμε να συνεργαστούμε με τα ευρωπαϊκά ιδρύματα και τις χώρες-μέλη κατά την ερχόμενη περίοδο, αντί να μιλάμε για ανησυχίες ανάμεσα στις δύο πλευρές".
Παράλληλα, ο Celik υπογράμμισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στηρίξει την Ένωση απέναντι στις τρέχουσες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ενώ πρόσθεσε ότι η ΕΕ θα ξεπεράσει τις αναταράξεις που βιώνει "εφόσον τηρήσει τις ισχυρές και βαθιά ριζωμένες αξίες και αρχές της".
"Η ακραία δεξία, η οποία ενισχύεται από την ισλαμοφοβία και την αντίθεσή στη μετανάστευση αποτελεί τη σημαντικότερη απειλή για τις αξίσες της ΕΕ", τονίζει ο Celik, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε δημόσιες δηλώσεις πολιτικών ηγετών που εκπροσωπούν το εν λόγω ρεύμα και που οδηγούν στη διάβρωση των εν λόγω αξιών και αρχών.
"Η Τουρκία έχει υπογραμμίσει εξαρχής ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποστασιοποιηθεί από αβάσιμους φόβους και προκαταλήψεις και εμείς θα είμαστε ο σημαντικότερος υποστηρικτής της σε αυτή τη διαδικασία", καταλήγει ο Celik.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης