Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρχισε η έρευνα για την κυβερνοεπίθεση στον Macron - Οι ΗΠΑ «βλέπουν» ρωσική ανάμειξη

Άρχισε η έρευνα για την κυβερνοεπίθεση στον Macron - Οι ΗΠΑ «βλέπουν» ρωσική ανάμειξη
Την έρευνα διεξάγει η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας του Παρισιού και επικεντρώνεται στη δόλια πρόσβαση σε αυτόματο σύστημα δεδομένων
Έρευνα για την  κυβερνοεπίθεση στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel  Macron, άρχισαν οι διωκτικές αρχές της χώρας.
Η επίθεση σημειώθηκε δύο μέρες πριν από τον β΄γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 5/5/2017 και είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή στο διαδίκτυο χιλιάδων εσωτερικών εγγράφων του επιτελείου του Macron.
Την έρευνα διεξάγει η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της αστυνομίας του Παρισιού και επικεντρώνεται στη δόλια πρόσβαση σε αυτόματο σύστημα δεδομένων και την παραβίαση του απόρρητου της αλληλογραφίας.
Η κρατική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (ANSSI) ανακοίνωσε ότι η Κεντρική Επιτροπή ελέγχου της προεκλογικής εκστρατείας της έχει ζητήσει να της παρέχει τεχνική υποστήριξη για την διερεύνηση της κυβερνοεπίθεσης.
Ένας ανώνυμος χρήστης ανήρτησε στον ιστότοπο 4chan το βράδυ της Παρασκευής 5/5/2017, λίγο πριν την λήξη της γαλλικής προεκλογικής εκστρατείας, έναν τεράστιο όγκο από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων εσωτερικών εγγράφων του επιτελείου του Macron και η διαρροή εξαπλώθηκε ταχέως στο Twitter και το Facebook.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή είχε προειδοποιήσει λίγο μετά πως κάθε δημοσίευση σχετικά με την διαρροή των εγγράφων μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις.
O  διευθυντής της Αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), Michael Rogers  κατηγόρησε την Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την διαρροή, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει την Γαλλία για ρωσική δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης