Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 49.400 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας το α΄ τρίμηνο 2017

tags :
Γαλλία: Κατά 49.400 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας το α΄ τρίμηνο 2017
Πρόκειται για το υψηλότερη επίπεδο στελέχωσης της χώρας μετά το 2008
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι νέες θέσεις εργασίας στη Γαλλία το πρώτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (12/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Insee, εν μέσω μάλιστα της κρισιμης περιόδου των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών.
Συγκεκριμένα, η γαλλική οικονομία πρόσθεσε συνολικά 49.400 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το μέγεθος του εργατικού δυναμικού στα 16,2 εκατομμύρια, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από το 2008, όταν και η χώρα επλήγη από την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Παράλληλα, ο ρυθμός αύξησης των μισθών επιταχύνθηκε κατά 0,6%, έναντι ανόδου μόλις 0,1% το προηγούμενο τρίμηνο, καταγράφοντος το ισχυρότερο ποσοστό από το 2014.
Η κατάσταση στη γαλλική αγορά εργασίας αποτελεί το βασικό οικονομικό πεδίο μάχης στο οποίο θα βρεθεί από εδώ και πέρα ο νεοκλεγείς πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος έχει υποσχεθεί τη δημιουργία προγράμματος για θέσεις απασχόλησης μέσω επενδύσεων, καθώς και αρκετές διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης, η Γαλλία αποτελεί τη μοναδική περίπτωση όπου η ανεργία δεν κατέγραψε υποχώρηση κατά το τελευταίο έτος, με την ανεργία να παραμένει «κολλημένη» στο 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης