Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν αμετάβλητος κλείνει την εβδομάδα ο χρυσός, στα 1.228 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Σχεδόν αμετάβλητος κλείνει την εβδομάδα ο χρυσός, στα 1.228 δολάρια ανά ουγγιά
Η πλειοψηφία των εκτιμήσεων κάνει λόγο για μετριοπαθείς επιδόσεις μέσα στο 2017, με σχεδόν κανέναν να μην αναμένει υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 1.300 δολαρίων 
Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές κλείνει την τρέχουσα εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο, βρισκόμενο, περί τις 22:30, στα 1.228,1 (+0,3%) δολάρια ανά ουγγιά, από 1.230 που ξεκίνησε να διαπραγματεύεται την περασμένη Δευτέρα.
Ο χρυσός δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό του, καθώς, παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα που συνεχίζει να υφίσταται, δεν ενεργοποιήθηκε η ιδιότητα του ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου που διακρίνει το μέταλλο.
Αυτί διότι οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν ανοδικά τις τέσσερις από τις πέντε συνεδριάσεις της εβδομάδας, ενώ, την ίδια στιγμή, το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε έναντι των βασικών του ανταγωνιστών, ελέω προσδοκιών για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve.
Ως αποτέλεσμα, ο ενιαίος δείκτης του αμερικανικού νομίσματος πλησίασε μετά από καιρό τις 100 μονάδες.
Η πλειοψηφία των εκτιμήσεων για τον χρυσό κάνει λόγο για μετριοπαθείς επιδόσεις μέσα στο 2017, με σχεδόν κανέναν να μην αναμένει υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 1.300 δολαρίων ανά ουγγιά.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης