Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πρωθυπουργό ανακοινώνει ο Macron πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντηση με τη Merkel

Γαλλία: Πρωθυπουργό ανακοινώνει ο Macron πριν μεταβεί στο Βερολίνο για τη συνάντηση με τη Merkel
Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Γαλλίας
Τον πρωθυπουργό της Γαλλίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Emmanuel Macron, ο οποίος χθες ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του ως πρόεδρος της Γαλλίας.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας, ο Macron θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου θα έχει και την πρώτη του συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που φέρεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την πρωθυπουργία της Γαλλίας είναι ο Edouard Phillipe, ο δήμαρχος τη Χάβρης.
Η κίνηση αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα στείλει ένα μήνυμα ότι ο Macron επιλέγει νέους, εκσυγχρονιστές ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Phillipe προέρχεται από το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.
«Η πρόκληση των επόμενων πέντε ετών θα είναι να εμποδίσουμε η χώρα μας να διαλυθεί (…) διασφαλίζοντας, όπως το Παρίσι που τα καταφέρνει περίφημα, ότι η παγκοσμιοποίηση και το άνοιγμα της χώρας μας θα ωφελήσουν τον καθένα από εμάς.
Δεν ξεχνώ τις διασπάσεις, την οργή, τις αμφιβολίες» είπε ο Macron, ο οποίος δεσμεύτηκε να «συγκεντρώσει και να ακούσει τους φόβους και να απαντήσει σε αυτούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης