Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Αντιπαραγωγική και επικίνδυνη η πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας

Putin: Αντιπαραγωγική και επικίνδυνη η πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας
Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές σε μία "ειρηνική επίλυση του προβλήματος"
Ως "επικίνδυνη" χαρακτήρισε σήμερα (15/5) τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, καλώντας παράλληλα τις εμπλεκόμενες πλευρές να βρουν μία ειρηνική λύση στις περιφερειακές εντάσεις.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος σε ομιλία του στο Πεκίνο, "είμαστε κατηγορηματικά εναντίον της επέκτασης των πυρηνικών δυνάμεων", τονίζοντας παράλληλα ότι "θεωρούμε την πυραυλική δοκιμή αντιπαραγωγική, επιβλαβή και επικίνδυνη".
"Οφείλουμε να σταματήσουμε να εκφοβίζουμε τη Βόρεια Κορέα και να βρούμε μία ειρηνική επίλυση σε αυτό το πρόβλημα", ήταν χαακτηριστικά τα λόγια του ρώσου προέδρου.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (14/5) η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε την εκτόξευση του μεγαλύτερου σε εμβέλεια πυραύλου της μέχρι στιγμής, σε μία απόπειρα να βρεθεί σε εμβέλεια εντός ηπειρωτικής Αμερικής, ενώ σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο, ο εν λόγω πύραυλος είναι ικανός να φέρει "βαριά πυρηνική κεφαλή".
Μετά την πρααγματοποίηση της εκτόξευσης, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πύραυλος κατέπεσε αρκετά κοντά σε ρωσικό έδαφος, τονίζοντας ότι "ο πρόεδρος Trump δεν μπορεί να φανταστεί ότι η Ρωσία είναι ευχαριστημένη (με το εν λόγω γεγονός)".
Ωστόσο, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ο πύραυλος κατέπεσε περίπου 50 χλμ. από το έδαφός της, καθώς και ότι δεν αποτέλεσε απειλή για τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης