Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά τριών εβδομάδων το πετρέλαιο λόγω επέκτασης συμφωνίας ΟΠΕΚ - Στα 52,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Σε υψηλά τριών εβδομάδων το πετρέλαιο λόγω επέκτασης συμφωνίας ΟΠΕΚ - Στα 52,34 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο η οποία αγγίζει το +3%, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 49,27 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντικό ράλι καταγράφει εδώ και μερικές ώρες το πετρέλαιο, το οποίο πλέον βρίσκεται σε υψηλά τριών εβδομάδων, αντιδρώντας θετικά στην κοινή δήλωση Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας ότι η συμφωνία ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο θα επεκταθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Συγκεκριμένα, περί τις 2:53 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +2,95% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,34 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,99% στα 49,27 δολ. ανά βαρέλι.
Μέσω κοινής ανακοίνωσης που εξέδωσαν σήμερα (15/5) το πρωί οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, η συμφωνία του ΟΠΕΚ είναι επιβεβλημένο να επεκταθεί, και μάλιστα όχι μόνο για έξι μήνες που είχε εκτιμηθεί αρχικά, αλλα για μεγαλύτερο διάστημα.
Πλέον, οι δύο πετρελαϊκοί κολοσσοί αναμένουν την ανταπόκριση των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία, με τον Ιράν και το Ιράκ να παραμένουν για μία ακόμη φορά χώρες - κλειδιά στην πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι χώρες αναμένεται να συναντηθούν στις 25 Μαΐου στη Βιέννη προκειμένου να συζητήσουν το εν λόγω σενάριο, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις νέες συνομιλίες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και η Αίγυπτος με το Τουρκμενιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης