Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Βρυξέλλες – Απαιτούν διασφαλίσεις για τους Ευρωπαίους της Βρετανίας

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Βρυξέλλες – Απαιτούν διασφαλίσεις για τους Ευρωπαίους της Βρετανίας
Υπογραμμίζεται επίσης πως στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων θα αποτελέσει προτεραιότητα ο καθορισμός του ρόλου που θα έχουν τα ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το Ηνωμένο Βασίλειο
Οι 27 κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκληραίνουν τη στάση τους ενόψει των πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων με τη βρετανική κυβέρνηση, απαιτώντας εκ νέου διασφαλίσεις για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο νησί.
Επίσης, σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που πραγματοποίησε στο έγγραφο με τις κατευθυντήριες γραμμές της για το Brexit, η Κομισιόν, υπογραμμίζεται πως στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων θα αποτελέσει προτεραιότητα ο καθορισμός του ρόλου που θα έχουν τα ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Κάθε μεταβατική φάση, από τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται επίσημα από την Ε.Ε. στην αρχή μιας πιθανής εμπορικής συμφωνίας, πρέπει να είναι «σαφώς καθορισμένη, περιορισμένη χρονικά και υπό την επιφύλαξη αποτελεσματικών μηχανισμών επιβολής», αναφέρει μεταξύ άλλων το προσχέδιο της 15ης Μαΐου.
Καταφθάνοντας σήμερα στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, επανέλαβε τις παρατηρήσεις του κ. David Davis σχετικά με την ανάγκη για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία, ταυτόχρονα με το Brexit.

Πιο πολύ από ποτέ στηρίζουν το Brexit οι Βρετανοί – Υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ το 68%

Αντιστροφή της τάσης παρατηρείται στις δημοσκοπήσεις σε ό,τι αφορά στο Brexit, καθώς, όπως απορρέει από την έρευνα της YouGov, το 68% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, το ποσοστό ξεπερνά κατά πολύ το ποσοστό (52%) που έλαβε η εν λόγω επιλογή στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Στην έρευνα της YouGov, το 45% των πολιτών δηλώνουν ευρωσκεπτικιστές, ενώ μόλις το 22% επιθυμεί παράβλεψη του δημοψηφίσματος και παραμονή στο μπλοκ.

www.bankngnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης