Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Απόλυτο δικαίωμα μου να μοιραστώ πληροφορίες με τη Ρωσία για τον ISIS

tags :
Trump: Απόλυτο δικαίωμα μου να μοιραστώ πληροφορίες με τη Ρωσία για τον ISIS
Θέλω η Ρωσία να εντείνει τον αγώνα της εναντίον του ISIS και της τρομοκρατίας είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Για απόλυτο δικαίωμα του να ενημερώσει τη Ρωσία σχετικά με τρομοκρατικές απειλές έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αναφερόμενος για πρώτη φορά στο δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο αποκάλυψε πληροφορίες υψηλής διαβάθμισης για το Ισλαμικό Κράτος στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov  κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο.
«Ως πρόεδρος ήθελα να μοιραστώ με τη Ρωσία (σε μια δημόσια προγραμματισμένη συνάντηση στο Λευκό Οίκο), ως έχω απόλυτο δικαίωμα να πράξω, γεγονότα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς και επειδή θέλω η Ρωσία να εντείνει τη μάχη της κατά του ISIS και της τρομοκρατίας» έγραψε στο twitter ο Trump.
Το δημοσίευμα της Washington Post έγραφε ότι ο Trump μετέφερε πληροφορίες στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov και στον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Sergei Kislyak, οι οποίες είχαν παραχωρηθεί από έναν συνεργάτη των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης συμφωνίας για ανταλλαγή πληροφοριών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο συνεργάτης δεν είχε δώσει στην Ουάσιγκτον την άδεια να μοιραστεί το υλικό με τη Μόσχα, και η απόφαση του Trump να το κάνει θέτει σε κίνδυνο τη συνεργασία ενός συμμάχου ο οποίος έχει πρόσβαση στο εσωτερικό του Ισλαμικού Κράτους.
Επιπλέον, το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Trump στις συνομιλίες του με τους δύο Ρώσους αξιωματούχους φερόταν να περηφανευόταν για τις γνώσεις του περί των επικείμενων απειλών.
Πάντως, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, H. R.McMaster χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα, επισημαίνοντας πως δεν συζητήθηκε καμία πηγή ή μέθοδος πληροφοριών που δεν ήταν ήδη δημόσια γνωστή
«Ο πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών έκαναν μια ανασκόπηση των κοινών απειλών από τρομοκρατικές οργανώσεις για να περιλάβουν και απειλές στην αεροπορία.
Σε καμία στιγμή δεν συζητήθηκαν πηγές ή μέθοδοι πληροφοριών.
Ο πρόεδρος δεν αποκάλυψε καμία στρατιωτική επιχείρηση που δεν ήταν ήδη δημόσια γνωστή.
Ήμουν παρών στη συνάντηση, δεν συνέβη» είπε ο McMaster.
Το δημοσίευμα διέψευσε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Trump και ο Lavrov συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, «μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι κοινές προσπάθειες και απειλές που αφορούν την αντι-τρομοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης