Τελευταία Νέα
Διεθνή

NYTimes: Συμφωνία 100 δισ δολαρίων φέρνει η επίσκεψη Trump στη Σ. Αραβία για πώληση οπλικών συστημάτων

NYTimes: Συμφωνία 100 δισ δολαρίων φέρνει η επίσκεψη Trump στη Σ. Αραβία για πώληση οπλικών συστημάτων
Η συμφωνία για την πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων στη Σ. Αραβία είναι στο πλαίσιο της «ασφάλεια του Περσικού Κόλπου» από τον ISIS
Συμφωνία 100 δις δολαρίων για αγορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων στη Σαουδική Αραβία έχει στις αποσκευές του ο αμερικανός πρόεδρος κατά την σημερινή επίσκεψή του στον Κόλπο.
Σύμφωνα με τους New York Times, Το πρώτο ταξίδι εκτός ΗΠΑ του προέδρου Trump δεν είναι μόνο μια ευκαιρία για να γλιτώσει από το χάος και τα σκάνδαλα που περιβάλλουν την κυβέρνηση και τον ίδιο για τις επαφές του με τη Ρωσία, αλλά και για να επιδοθεί στο αγαπημένο του «σπορ» τις επιχειρηματικές συμφωνίες.

Photo published for Donald Trump arrives in Saudi Arabia for his first foreign trip as turmoil continues at home

Η διήμερη επίσκεψή του στη Μέση Ανατολή, που ξεκινά από τη Σαουδική Αραβία επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις των δύο χωρών που ξεκινά από την εποχή του βασιλιά Abdulaziz Al Saud, την ιδρυτή της Μοναρχίας στη χώρα με τον αμερικανό τότε πρόεδρο Franklin D. Roosevelt οι οποίοι συναντήθηκαν πάνω σε ένα πλοίο στη διώρυγα του Σουέζ το 1945.
Η συμφωνία των 100 δις δολαρίων για την πώληση αμερικανικών οπλικών συστημάτων είναι στο πλαίσιο της «ασφάλεια του Περσικού Κόλπου» από τον κίνδυνο του ISIS.
Στην αυριανή (21/5) ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από τις μουσουλμανικές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις του ενάντια στην εξάπλωση του ισλαμικού Κράτους.



Οι επόμενες στάσεις του αμερικανού προέδρου, είναι το Ισραήλ τη Δευτέρα (22/5) και η Ιταλία στις 26/5.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης