Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Μέση Ανατολή πρέπει να γίνει η «καρδιά» του Παγκόσμιου Εμπορίου - Διαρκής η μάχη με τους τρομοκράτες

Trump: Η Μέση Ανατολή πρέπει να γίνει η «καρδιά» του Παγκόσμιου Εμπορίου - Διαρκής η μάχη με τους τρομοκράτες
Επί προεδρίας του o Trump θα βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία, ώστε να συνάψει μία επωφελή συμφωνία με τις αμερικανικές εξοπλιστικές εταιρείες
Κάλεσμα στην πλειονότητα των μουσουλμανικών κρατών να ηγηθούν των προσπαθειών για την καταπολέμηση του ισλαμικού ριζοσπαστισμού και της τρομοκρατίας, απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. 
Μιλώντας σήμερα (21/5) στη σύνοδο ΗΠΑ και Ισλαμικών Χωρών, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ριάντ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε, πως με την επίσκεψή του στέλνει μήνυμα «φιλίας, ελπίδας και αγάπης» στην καρδιά του μουσουλμανικού κόσμου.
Ξεκαθάρισε επίσης, πως οι ΗΠΑ δεν θέλουν να επιβάλλουν στις άλλες χώρες τον αμερικανικό τρόπο ζωής και τόνισε, ότι οι διαφορές δεν βρίσκονται μεταξύ θρησκειών και πολιτισμών αλλά μεταξύ «καλού και κακού».
«Οι τρομοκράτες δεν υπηρετούν τον θεό, υπηρετούν τον θάνατο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επέρριψε ευθύνες στην Τεχεράνη για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, λέγοντας πως είναι υπεύθυνη για το χάος και την καταστροφή.
Επίσης εξήρε την απόφαση των χωρών του Περσικού Κόλπου να εντάξουν τη Χεζμπολάχ στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ εκτίμησε, πως είναι εφικτή η ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Αναφερόμενος στο οικονομικό μέρος της επίσκεψής του, τόνισε, πως η Μέση Ανατολή θα πρέπει να γίνει η καρδιά του παγκόσμιου εμπορίου.
Πρόσθεσε δε ότι, επί προεδρίας του, θα βοηθήσει τη Σαουδική Αραβία, ώστε να συνάψει μία επωφελή συμφωνία με τις αμερικανικές εξοπλιστικές εταιρείες.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις στο Ιράν είναι «επικεφαλής» της διεθνούς τρομοκρατίας, είπε από την πλευρά του ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Salman.
Η υποχρέωσή μας ενώπιον του θεού και του λαού μας και ολόκληρου του κόσμου είναι να είμαστε ενωμένοι στην μάχη απέναντι στις δυνάμεις του κακού και του εξτρεμισμού όπου και αν βρίσκονται.
Το ιρανικό καθεστώς είναι επικεφαλής της διεθνούς τρομοκρατίας», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης