Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχία στο Ισραήλ για την εξοπλιστική συμφωνία ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας, ύψους 110 δισ. δολαρίων

Ανησυχία στο Ισραήλ για την εξοπλιστική συμφωνία ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας, ύψους 110 δισ. δολαρίων
Παρόλο που το Ισραήλ θεωρεί επίσης το Ιράν ως απειλή για την ασφάλειά του, έχει στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι των αραβικών κρατών και πάντα ανησυχεί για τις πωλήσεις όπλων σε αυτά
Την ανησυχία του εξέφρασε σήμερα (21/5) το Ισραήλ για τη σημαντική εξοπλιστική συμφωνία, που υπέγραψαν το Σάββατο (20/5) Σαουδική Αραβία και ΗΠΑ, κατά την επίσκεψη του Donald Trump στο Ριάντ.
Το βασικό επίτευγμα της επίσκεψης του Trump στη Σαουδική Αραβία ήταν τα σχεδόν 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμφωνίες που σφραγίστηκαν το Σάββατο (20/5), βάσει των οποίων το Ριάντ θα αγοράσει όπλα από τις  ΗΠΑ για αντιμετωπίσει το Ιράν, ποσό που ενδέχεται να ανέλθει στα 350 δισ.δολάρια τα επόμενα δέκα χρόνια.
Παρόλο που το Ισραήλ θεωρεί επίσης το Ιράν ως απειλή για την ασφάλειά του, έχει στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι των αραβικών κρατών και πάντα ανησυχεί για τις πωλήσεις όπλων σε αυτά, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να περιορίσουν τη μεταξύ τους διαφορά, όπως αναφέρει το Reuters.
«Αυτό είναι ένα ζήτημα που πραγματικά θα μας προβληματίσει», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz   πριν από την εβδομαδιαία συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου, αν και ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu  δεν αναφέρθηκε στη συμφωνία.
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, που συνοδεύει τον Trump στη Σαουδική Αραβία  δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες του Ισραήλ και δεσμεύτηκε να βοηθήσει το εβραϊκό κράτος να διατηρήσει το στρατιωτικό του πλεονέκτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης