Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Ανακοινώθηκε η επέκταση της συμφωνίας των περικοπών στο πετρέλαιο κατά 9 μήνες

ΟΠΕΚ: Ανακοινώθηκε η επέκταση της συμφωνίας των περικοπών στο πετρέλαιο κατά 9 μήνες
Η προσπάθεια του Οργανισμού για εξισορρόπηση της αγοράς θα συνεχιστεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2018
Την επέκταση της συμφωνίας των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου κατά εννέα επιπλέον μήνες ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο ΟΠΕΚ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού στο πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Πλέον, η προσπάθεια του Οργανισμού για εξισορρόπηση της αγοράς θα συνεχιστεί μέχρι και τον Μάρτιο του 2018, με τα ίδια τα μέλη του να εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι μέσω της νέας προσπάθειας, το πρόβλημα της παγκόσμιας υπερπροσφοράς θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
Παράλληλα, στη νέα συμφωνία αναμένεται να συμπεριληφθεί και η Ισημερινή Γουινέα, το σχετικό αίτημα της οποίας έγινε δεκτό από το καρτέλ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.
Μάλιστα, η αφρικανική χώρα αναμένεται να αποτελέσει το 14ο μέλος του Οργανισμού, επιθυμία την οποία είχε εκφράσει από τις αρχές του έτους, γεγονός που θα αυξήσει την επιρροή της ηπείρου στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.
Σημειώνεται ότι αργότερα εντός της ημέρας, τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν με τις χώρες εκτός Οργανισμού που συμμετέχουν στη συμφωνία, προκειμένου να υπάρξει ευρύτερη συναίνεση αναφορικά με την εννιάμηνη επέκτασή της, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις και με ορισμένες άλλες χώρες που επίσης επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης