Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σύνθετη και ευαίσθητη η κατάσταση στην κορεάτικη χερσόνησο - Απαιτείται ηρεμία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές

Κίνα: Σύνθετη και ευαίσθητη η κατάσταση στην κορεάτικη χερσόνησο - Απαιτείται ηρεμία από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας
Έκκληση προς τη Βόρεια Κορέα απηύθυνε σήμερα (29/5) η Κίνα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καλώντας την Πιονγιάνγκ να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να επιστρέψει σε συνομιλίες με τις υπόλοιπες χώρες στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Υπουργείου ανέφερε ότι «την παρούσα χρονική στιγμή, η κατάσταση στην κορεάτικη χερσόνηση είναι σύνθετη και ευαίσθητη», ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του πως «όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα διατηρήσουν ηρεμία και θα ασκήσουν συγκράτηση».
Σημειώνεται ότι η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται μόλις μερικές ώρες μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, με τον πύραυλο να προσγειώνεται εντός της ιαπωνικής ΑΟΖ.
«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο απάντησης απέναντι στη Βόρεια Κορέα μαζί με τις ΗΠΑ», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe.
Παράλληλα, αυτοσυγκράτηση από τις εμπλεκόμενες πλευρές ζήτησε και η Ρωσία, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, καλώντας παράλληλα τις εν λόγω χώρες να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης