Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Σε νέα υψηλά επίπεδα ο εταιρικός δανεισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο 2017

tags :
ΕΚΤ: Σε νέα υψηλά επίπεδα ο εταιρικός δανεισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο 2017
Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του δείκτη κυκλοφορίας χρήματος M3 επιβραδύνθηκε στο 4,9% τον περασμένο μήνα, από 5,3% τον Μάρτιο 
Σε νέα υψηλά μετά κρίσης επίπεδα ανήλθε τον Απρίλιο του 2017 η αύξηση των τραπεζικών δανείων προς τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης, ενώ ο δείκτης προσφοράς χρήματος, που συχνά προβλέπει τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα, υποχώρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, όπως έδειξαν σημερινά (29/05/2017) στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Ειδικότερα, ο εταιρικός δανεισμός εντός του νομισματικού μπλοκ αυξήθηκε κατά 2,4% τον Απρίλιο, μόλις υψηλότερα της αύξησης 2,3% του προηγούμενου μήνα, αλλά το υψηλότερο ποσοστό αύξησης από τα μέσα του 2009.
Αν και αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης είναι μικρότερος από το ήμισυ της αύξησης που καταγραφόταν πριν από την κρίση, εξακολουθεί να υποδηλώνει ότι τα φθηνά μετρητά της ΕΚΤ πηγαίνουν στην πραγματική οικονομία, ακόμη και αν πιο αργά από ό,τι ήλπιζε αρχικά η τράπεζα.
Τον ίδια ώρα, ο δανεισμός των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 2,4% τον Απρίλιο του 2017, όσο ακριβώς και τον Μάρτιο, όταν είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2009.
Παράλληλα, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του δείκτη κυκλοφορίας χρήματος M3 στην Ευρωζώνη, επιβραδύνθηκε στο 4,9% τον περασμένο μήνα, από 5,3% τον Μάρτιο και χαμηλότερα από τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για 5,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης