Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Οι χώρες της Δύσης δεν πρέπει να επινοούν φανταστικές ρωσικές απειλές

tags :
Putin: Οι χώρες της Δύσης δεν πρέπει να επινοούν φανταστικές ρωσικές απειλές
Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες είναι η τρομοκρατία και πως ο μόνος τρόπος να την καταπολεμήσουν είναι μέσω της συνεργασίας
Οι χώρες της Δύσης δεν πρέπει να επινοούν φανταστικές απειλές προερχόμενες από τη Ρωσία, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γαλλία.
Όπως μετέδιδε το «Politico», σε μια συνέντευξη που δόθηκε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» τη Δευτέρα και δημοσιεύθηκε σήμερα (30/05/2017), ο Putin ρωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες που εκφράζουν χώρες του ΝΑΤΟ και απέρριψε κατηγορίες για «υβριδικούς πολέμους» και «φανταστικές απειλές από τη Ρωσία».
«Τρομάζετε τους εαυτούς σας», δήλωσε ο Putin.
«Βασίζεστε σε φανταστικά στοιχεία», πρόσθεσε o ρώσος πρόεδρος.
Ο ρώσος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χώρες είναι η τρομοκρατία και πως ο μόνος τρόπος να την καταπολεμήσουν είναι μέσω της συνεργασίας, προσθέτοντας ότι η Ρωσία είναι ένας απαραίτητος σύμμαχος για την αποκατάσταση της παγκόσμιας ασφάλειας.
Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για παρέμβαση σε προεκλογικές καμπάνιες χωρών της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του νεοεκλεγέντος γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron.
Μετά τη συνάντησή του με τον Putin, ο Macron επιτέθηκε τη Δευτέρα στα ρωσικά πρακτορεία «RT» και «Sputnik», λέγοντας ότι είναι «παράγοντες επιρροής» που διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας προπαγάνδας.
Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος απέρριψε κάθε ισχυρισμό ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad βρίσκονται πίσω από τη χημική επίθεση της 4ης Απριλίου ενάντια στη Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 88 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 31 παιδιά, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από τον Assad.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν το έπραξε», τόνισε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης