Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχώρησε η ανεργία τον Μάιο 2017 - Στο 5,7%

Γερμανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχώρησε η ανεργία τον Μάιο 2017 - Στο 5,7%
Οι αναλυτές ανέμεναν το ποσοστό ανεργίας να παραμείνει αμετάβλητο στο 5,8%
Σε νέα ιστορικά χαμηλά βρέθηκε η ανεργία στη Γερμανία τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (31/5) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, ενισχύοντας την αισιοδοξία αναφορικά με την πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας, προσαρμοσμένο στις εποχιακές συνθήκες, υποχώρησε στο 5,7%, καταγράφοντας την όγοοη μηνιαία πτώση για το αντίστοιχο διάστημα μηνών.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν το ποσοστό ανεργίας να παραμείνει αμετάβλητο στο 5,8%.
Σε ότι αφορά τις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, καταγράφηκε πτώση της τάξεως των 9.000 αιτήσεων, σε μηνιαία βάση, με τους αναλυτές ωστόσο να αναμένουν μεγαλύτερη υποχώρηση, και συγκεκριμένα κατά 15.000 αιτήσεις.
«Δεδομένων των θετικών οικονομικών συνθηκών, η αγορά εργασίας συνεχίζει να λειτουργεί καλά», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας, Detlef Scheele, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η ζήτηση εργασίας παραμένει επίσης σε πολύ υψηλά επίπεδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης