Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Σημαντικό ορόσημο για την ειρήνη στη Συρία η δημιουργία ζωνών ασφαλείας

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Σημαντικό ορόσημο για την ειρήνη στη Συρία η δημιουργία ζωνών ασφαλείας
Ο ρώσος πρόεδρος ευελπιστεί ότι οι εν λόγω ζώνες δε θα οδηγήσουν σε μελλοντική εδαφική διαίρεση της χώρας
Στη σημασία της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία, αναφορικά με την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
Συγκεκριμένα, ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την εν λόγω εξέλιξη ως «εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο» για την ειρήνη στη χώρα, τονίζοντας ωστόσο ότι δε γίνεται να υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος μονάχα μέσω αυτής της λύσης.
«Υπάρχουν τέσσερις ζώνες, οι οποίες αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο για την πορεία προς την ειρήνη, εάν μπορώ να εκφραστώ κατά αυτόν τον τρόπο, καθώς είναι αδύνατο να μιλήσουμε για μία πολιτική διευθέτηση χωρίς να σταματήσει η αιματοχυσία», ήταν τα λόγια του Putin.
Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι ζώνες ασφαλείας δε θα αποτελέσουν πρότυπο για τη μελλοντική εδαφική διαίρεση στη Συρία, προσθέτοντας ότι «αναμένω ότι οι άνθρωποι που ελέγχουν τις ζώνες, εφόσον καθιερωθεί η ειρήνη στη χώρα, θα συνεργαστούν με τις συριακές αρχές».
Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να φανταστεί ένα πολιτικό μέλλον στη Συρία χωρίς τον πρόεδρο Bashar Al Assad, ο Putin τόνισε ότι δεν έχει ο ίδιος το δικαίωμα να καθορίσει το πολιτικό μέλλον της χώρας, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί απόφαση και δικαίωμα του συριακού λαού.
Σημειώνετα ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους κοντά στην πόλη Παλμύρα, έχοντας αρχικά ενημερώσει ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ για τη σχετική της κίνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης